Pekovski krompir

Znam svetuje

Krompir je pri nas brez dvoma najbolj priljubljen spremljevalec mesnih jedi. Radi ga imamo v vseh oblikah, včasih nam pa zmanjka idej, kako bi ga pripravili, da bi bila priloga res vrhunska.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g prekajene slanine
  • 250 g čebule
  • 0,5 l jušne osnove
  • sol
  • poper
  • 100 g masla ali 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

1Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Čebulo prav tako olupimo in narežemo na čim tanjše kolobarje, najlažje bo z mandolino. Slanino narežemo na manjše kose. V ponvi segrejemo maslo ali oljčno oje in na njem hrustljavo popražimo slanino.

2Pečico segrejemo na 200°C. Pekač dobro namastimo.
V večji posodi zmešamo krompir in slanino skupaj z maščobo, v kateri smo jo popekli, posolimo in popopramo ter stresemo v pripravljen pekač.

3Prelijemo z jušno osnovo in pečemo približno eno uro, da se krompir popolnoma zmehča. Če se po vrhu preveč zapeka, ga po pol ure pokrijemo s peki papirjem. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite