Pekovski krompir

Znam svetuje

Krompir je pri nas brez dvoma najbolj priljubljen spremljevalec mesnih jedi. Radi ga imamo v vseh oblikah, vฤasih nam pa zmanjka idej, kako bi ga pripravili, da bi bila priloga res vrhunska.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g prekajene slanine
  • 250 g ฤebule
  • 0,5 l juลกne osnove
  • sol
  • poper
  • 100 g masla ali 0,5 dl oljฤnega olja

Postopek

1Krompir olupimo in nareลพemo na tanke rezine. ฤŒebulo prav tako olupimo in nareลพemo na ฤim tanjลกe kolobarje, najlaลพje bo z mandolino. Slanino nareลพemo na manjลกe kose. V ponvi segrejemo maslo ali oljฤno oje in na njem hrustljavo popraลพimo slanino.

2Peฤico segrejemo na 200ยฐC. Pekaฤ dobro namastimo.
V veฤji posodi zmeลกamo krompir in slanino skupaj z maลกฤobo, v kateri smo jo popekli, posolimo in popopramo ter stresemo v pripravljen pekaฤ.

3Prelijemo z juลกno osnovo in peฤemo pribliลพno eno uro, da se krompir popolnoma zmehฤa. ฤŒe se po vrhu preveฤ zapeka, ga po pol ure pokrijemo s peki papirjem. Postreลพemo takoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite