Pečen pasulj s pivom

Znam svetuje

Pečen pasulj s pivom je jed, ki združuje klasično pripravljeno pasulj (fižol) s pivom. To je okusna in običajno nasitna jed, ki združuje bogate arome pasulja s subtilnimi okusi piva.

Pasulj je priljubljena jed v številnih kuhinjah po svetu, medtem ko dodatek piva v jedi lahko ustvari edinstvene okusne note.

Sestavine za pečen pasulj s pivom

  • 500 g suhega belega fižola
  • 1 velika čebula, sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljanega
  • 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
  • 1 korenček, narezan
  • 1 zelena paprika, narezana
  • 1 rdeča paprika, narezana
  • 2 paradižnika, narezana
  • 2 lovorova lista
  • 1 čajna žlička mlete paprike
  • sol
  • poper
  • 1 pločevinka (500 ml) svetlega piva
  • 1 liter goveje juhe

Postopek

1Fižol namočite čez noč.

2Naslednji dan fižol odcedite in sperite. Fižol dajte v velik lonec in ga prelijte z govejo juho. Kuhajte na srednjem ognju 1-2 uri, dokler fižol ne postane mehak.

3Medtem ko se fižol kuha, prepražite slanino v velikem pekaču, dokler ne postane hrustljava. Dodajte čebulo, česen, korenček, papriko in paradižnik ter kuhajte, dokler zelenjava ne postane mehka.

4Dodajte lovorove liste, mleto papriko, sol in poper. Prelijte s pivom in pustite, da zavre.

5Ko je fižol kuhan, ga odcedite (shranite tekočino, v kateri se je kuhal) in dodajte zelenjavi v pekaču. Prelijte z juho, v kateri se je kuhal fižol, dokler ni ves pokrit.

6Pekač postavite v predhodno segreto pečico na 180°C. Pečite 1-2 uri, dokler se ne zgosti in porjavi na vrhu.

7Pred serviranjem pustite, da se jed nekoliko ohladi. Pečen pasulj v pečici s pivom je odličen s svežim kruhom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite