Pečen krompir s panceto in sirom

Znam svetuje

Ko zadišijo iz pečice same dobre vonjave.

Sestavine

  • 6 krompirjev približno enake velikosti
  • 150 g dag edamca
  • 150 g kraške pancete
  • 200 ml sladke smetane
  • šopek sveže bazilike
  • vejico rožmarina
  • sol
  • poper
  • žlico olja za pekač

Postopek

1Krompir posolimo in zarežemo na rezine – ne do konca. Sir in panceto narežemo na koščke, baziliko grobo nasekljamo, rožmarin osmukamo.

2Krompir razporedimo na namaščen pekač in med rezine damo košček sira, košček pancete, lahko tudi kakšne druge salame ali domače klobase.

3V smetano vmešamo baziliko, rožmarin, sol, poper in polijemo po krompirju. Pečemo na maksimumu, da krompir postane mehak in se malo zapeče, kar traja približno 30 minut.

4Lahko ponudimo kot samostojno jed z veliko skledo solate ali kot prilogo k mesu, recimo z žara.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite