Kumarična solata

Znam svetuje

Kumarična solata je ena najbolj osvežilnih poletnih prilog, ki se odlično poda k jedem z žara, pečenemu mesu ali ribam. S svojo hrustljavo teksturo in blagim, svežim okusom prinaša pravo poletno razkošje na mizo. Priprava je hitra in enostavna – iz le nekaj osnovnih sestavin, kot so kumare, čebula, oljčno olje in kis, ustvarite popolno jed, ki ohladi in osveži v vročih dneh. V tem receptu boste izvedeli tudi preprost trik, kako kumare pripraviti tako, da bodo ostale hrustljave še dolgo po serviranju.

Sestavine za kumarično solato

  • 4 večje kumare
  • 1 majhna čebula
  • 1 žlica oljčnega olja
  • kis
  • poper
  • sol

Postopek

1Kumare olupite, razrežite na polovice in z žličko izdolbite semena. Če uporabljate mlade kumare, lahko semena pustite in jih le narežete na tanke rezine.

2Čebulo olupite in narežite na tanke lističe.

3V večjo skledo stresite kumare in čebulo, solite, poprajte ter dodajte kis in oljčno olje.

4Vse dobro premešajte in solato pred serviranjem postavite v hladilnik za 15–20 minut, da se okusi prepojijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite