Če imate radi arašide, potem vam bodo zagotovo všeč tudi v maslu.
Sestavine
- 500 g nepraženih neslanih arašidov
- 1 mala žlička soli
- 1 žlička arašidovega olja
- 1 mala žlička sladkorja ali medu
Priprava
1Pečico predgrejemo na 170 stopinj, večji pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo arašide. V ogreti pečici jih pražimo 10-12 minut, dokler blago ne zadišijo. Vmes jih nekajkrat pretresite.
2Pražene arašide ohladimo. Malo jih posolimo in stresemo v blender, ali kateri drug mešalec, in meljemo dokler ne dobimo gladke paste. Poskusimo, lahko dodamo malo še malo soli in žličko arašidovega (lahko tudi navadnega) olja. Med oziroma sladkor dodamo po okusu, ni nujno.
Nasveti
3Domače arašidovo maslo damo v steklen kozarček, dobro zapremo in spravimo v hladilniku.