Kisla repa je izjemno zdrava, predvsem zimska zelenjava. Najveฤkrat jo uporabimo v enolonฤnicah, lahko jo enostavno skuhamo, zaฤinimo po okusu in ponudimo kot prilogo k mesu.
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1 ฤebula
- 2 stroka ฤesna
- 1 lovorov list
- 1 ลพlica posuลกenih brinovih jagod
- 1 ลพlica sladke rdeฤe paprike
- 1/2 ลพliฤke ostre paprike
- 2 ลพlici olja
- sol in poper po okusu
Postopek
1Repo poskusimo, in ฤe je prekisla, jo stresemo na cedilo in na hitro oplaknemo pod tekoฤo vodo.
2V loncu zavremo 1,5 litra vode, dodamo brinove jagode, lovorov list in v njej kuhamo repo pribliลพno pol ure.
3ฤesen in ฤebulo olupimo in drobno nasekljamo, v veฤji ponvi segrejemo olje in na njem pocvremo najprej ฤebulo, ko se ta zmehฤa in spremeni barvo, pa ลกe ฤesen.
4Kuhano repo odcedimo in stresemo v ponev k popraลพeni ฤebuli. Potresemo s sladko in pekoฤo papriko, dobro premeลกamo in poskusimo, ฤe je dovolj zaฤinjena. Lahko ลกe malo posolimo, popopramo in na zmernem ognju, ob stalnem meลกanju, duลกimo ลกe nekaj minut.
5Postreลพemo z mesom in krompirjem v kosih.