Kuhana kisla repa

Znam svetuje

Kisla repa je izjemno zdrava, predvsem zimska zelenjava. Najveฤkrat jo uporabimo v enolonฤnicah, lahko jo enostavno skuhamo, zaฤinimo po okusu in ponudimo kot prilogo k mesu.

Sestavine

  • 1 kg kisle repe
  • 1 ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 lovorov list
  • 1 ลพlica posuลกenih brinovih jagod
  • 1 ลพlica sladke rdeฤe paprike
  • 1/2 ลพliฤke ostre paprike
  • 2 ลพlici olja
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Repo poskusimo, in ฤe je prekisla, jo stresemo na cedilo in na hitro oplaknemo pod tekoฤo vodo.

2V loncu zavremo 1,5 litra vode, dodamo brinove jagode, lovorov list in v njej kuhamo repo pribliลพno pol ure.

3ฤŒesen in ฤebulo olupimo in drobno nasekljamo, v veฤji ponvi segrejemo olje in na njem pocvremo najprej ฤebulo, ko se ta zmehฤa in spremeni barvo, pa ลกe ฤesen.

4Kuhano repo odcedimo in stresemo v ponev k popraลพeni ฤebuli. Potresemo s sladko in pekoฤo papriko, dobro premeลกamo in poskusimo, ฤe je dovolj zaฤinjena. Lahko ลกe malo posolimo, popopramo in na zmernem ognju, ob stalnem meลกanju, duลกimo ลกe nekaj minut.

5Postreลพemo z mesom in krompirjem v kosih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite