Domača pomarančna marmelada

Znam svetuje

Za slajšo zimo.

Sestavine

  • 3 kg pomaranč
  • 1 jabolko
  • 1 bio limona
  • 3 kg sladkorja
  • rum (po želji)

Priprava

1Pomaranče olupimo, odstranimo peške in belo kožico. Ožamemo limono, njen sok prihranimo. Pomaranče narežemo na tanke rezine, dodamo na kocke narezano jabolko. Prelijemo z limoninim sokom.

2Iz sladkorja naredimo sirup. Za kilogram sladkorja potrebujemo pol litra vode. Kuhamo tako dolgo, da se naredi sirup. Ves čas odstranjujemo peno, ki nastaja med kuhanjem.

3Sirupu dodamo pomaranče z jabolki in limono ter na visoki temperaturi kuhamo pol ure. Še vročo marmelado vlijemo v kozarce za vlaganje, ki jim pred zapečatenjem dodamo rezino limone ali nekaj kapljic ruma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite