Krompirjevi kroketi s panceto in parmezanom

Znam svetuje

Hrustljavi krompirjevi kroketi, polnjeni s panceto in parmezanom, so odliฤen prigrizek ob prijetnem klepetu s prijatelji. Zraven lahko ponudimo pikantno paradiลพnikovo omako. In seveda kozarec dobrega vina.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 200 g ostre moke
  • 70 g masla
  • 70 g kisle smetane
  • 2 rumenjaka
  • 120 g pancete
  • 100 g naribanega parmezana
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1/2 ลพliฤke muลกkatnega oreลกka
  • 2 jajci
  • 2 ลพlici mleka
  • 100 g drobtinic

Postopek

1Krompir skuhamo v olupkih, vodo pa malo posolimo, da olupek ne popoka. Kuhanega olupimo, pretlaฤimoย na delovno povrลกino in pustimo, da se malo ohladi.

2Panceto pocvremo na ponvi, da se lepo, hrustljavo zapeฤe.

3Na sredini pretlaฤenega krompirja naredimo jamico, na obod potresemo narezano maslo in moko, posolimo, dodamo muลกkatni oreลกek, kislo smetano in dva rumenjaka. Na hitro zgnetemo gladko testo. Dodamo ลกe pocvrto panceto skupaj z maลกฤobo, ki jo je spustila in nariban parmezan ter ลกe enkrat pregnetemo. Meลกanico postavimo v hladilnik in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4Pripravimo si dva kroลพnika. V enem dobro razลพvrkljamo jajci z dvema ลพlicama mleka, malo ga posolimo. V drugega damo drobtinice.

5Od testa odreลพemo malo veฤji kos in ga na pomokani povrลกiniย razvaljamoย v dolg svaljek, tega pa na pribliลพno pet centimetrov dolge palฤke.

6Vsak kos povaljamo v jajcu in drobtinah.

7V ลกiroki ponvi segrejemo olje – biti ga mora dovolj, da bodo kroketi plavali v njem. Da je prave temperature, preverite s kuhalnico: ko jo potopite na dno, se morajo okoli nje delati drobni mehurฤki.

8Krokete polagamo v segreto olje, a naj jih ne bo preveฤ, saj morajo prosto plavati. Malo jih obraฤamo in ocvremo do zlato-rjave barve. Iz olja jih poberemo s penovko in odcedimo na papirnati brisaฤi.

9Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vsega testa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite