Jurčki z gorgonzolo

Znam svetuje

Jeseni so na naših mizah pogosto jedi iz jurčkov, veliko je načinov, kako pripraviti to izvrstno jesensko dobroto. V družbi z gorgonzolo in zelišči so okusna omaka, ki jo prelijemo čez domače njoke.

Sestavine

  • 600 g svežih jurčkov
  • 150 g gorgonzole
  • 1 čebula
  • 30 g masla
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 žlička sveže nasekljanega timijana
  • 1 žlička sveže nasekljanega peteršilja
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra

Postopek

1Jurčke očistimo in narežemo na lističe, čebulo olupimo in drobno nasekljamo.   V veliki ponvi stopimo maslo in na njem pocvremo nasekljano čebulo in timijan, ko česen zadiši dodamo še jurčke.  

2Jurčke pocvremo z obeh strani, pet minut, nato prilijemo vino, zmanjšamo temperaturo in dušimo še toliko časa, da povre večina tekočine, približno 10 minut.

3V ponev nadrobimo gorgonzolo, dodamo peteršilj  začinimo s soljo in poprom in kuhamo še nekaj minut, da se gorgonzola stopi.

4V ponev stresemo kuhane njoke, dobro premešamo in takoj postrežemo.

Če vas zanima …

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite