Jeseni so na naših mizah pogosto jedi iz jurčkov, veliko je načinov, kako pripraviti to izvrstno jesensko dobroto. V družbi z gorgonzolo in zelišči so okusna omaka, ki jo prelijemo čez domače njoke.
Sestavine
- 600 g svežih jurčkov
- 150 g gorgonzole
- 1 čebula
- 30 g masla
- 1 dl suhega belega vina
- 1 žlička sveže nasekljanega timijana
- 1 žlička sveže nasekljanega peteršilja
- 1 žlička muškatnega oreščka
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec popra
Postopek
1Jurčke očistimo in narežemo na lističe, čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V veliki ponvi stopimo maslo in na njem pocvremo nasekljano čebulo in timijan, ko česen zadiši dodamo še jurčke.
2Jurčke pocvremo z obeh strani, pet minut, nato prilijemo vino, zmanjšamo temperaturo in dušimo še toliko časa, da povre večina tekočine, približno 10 minut.
3V ponev nadrobimo gorgonzolo, dodamo peteršilj začinimo s soljo in poprom in kuhamo še nekaj minut, da se gorgonzola stopi.
4V ponev stresemo kuhane njoke, dobro premešamo in takoj postrežemo.
Če vas zanima …
…
…