Krompirjevo testo za njoke ali svaljke

Morda vas zanima

- Oglas -

Doma narejeni njoki so nekaj najboljšega.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 60 g masla
  • sol
  • 300 g ostre moke (moke vzamemo za tretjino teže krompirja)
  • 3 jajca

Priprava

1Neolupljen krompir kuhamo približno 30 minut, ga ocedimo, olupimo kar se da vročega in dobro pretlačimo. Čim bolj vročega tudi zabelimo z maslom in premešemo.

2Ko se ohladi, ga osolimo, potresemo z moko, ubijemo jajca in na hitro zgnetemo v testo. Krompirjevo testo razdelimo na več delov, oblikujemo dolge svaljke, ki jih narežemo na 1,5 cm dolge njoke.

3Njoke damo v soljen krop in ko priplavajo na površje, jih kuhamo še 2 do 3 minute. Tako pripravljeni njoki so rahli in obdržijo lepo obliko.

4Priljubljene omake z njoki so ponavadi bolonjska omaka, golaž, telečji ragu, paradižnikova omaka …

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -