Kodrolistni ohrovt je vrsta zelenjave, ki jo nekoliko redkeje uporabljamo v kuhinji. Priporočamo vam, da ga vsaj enkrat poskusite v tej različici. V le nekaj minutah boste ustvarili odličen in zdrav pesto, ki ga boste lahko uporabili s testeninami, na opečenih kruhkih, na pizzi ali pa kako drugače.
Sestavine
- 150 g kodrolistnega ohrovta
- 1 strok česna
- pest sveže bazilike
- 1/4 skodelice naribanega parmezana
- 3 žlica sončničnih semen
- 5 žlica oljčnega olja
- sveže stisnjen sok 1 bio limone
- sol in poper po okusu
- manjša pest pinjol
Postopek
1Kodrolistni ohrovt speremo pod vodo in ga razdelimo na posamezne lističe, ki jih na koncu dobro osušimo.
2V multipraktiku drobno sesekljamo njegove liste, olupljen česen in pinjole.
3Ko so sestavine sesekljane, jim dodamo sok limone, olje in nariban sir ter mešamo še toliko časa, da dobimo gladko maso.
4Po okusu dodamo poper in sol in premešamo.
5Pripravljen pesto lahko takoj uporabimo takoj ali pa ga v dobro zaprti posodici nekaj dni hranimo v hladilniku. Če se odločimo za slednje, je bolje, če ga dodatno zalijemo z nekaj olja ali pa vrh posodice prekrijemo s plastično folijo, preden jo zatisnemo s pokrovčkom, drugače bo njegova vrhnja plast hitro začela oksidirati.