Fokača s češnjevimi paradižniki in čebulo

Znam svetuje

Prigrizek ob filmu ali pa kar tako.

Sestavine

  • testo za fokačo
  • 20 češnjevih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 20 črnih oljk
  • 50 ml oljčnega olja
  • bazilika
  • timijan
  • peteršilj
  • sol

Postopek

1Po receptu “testo za fokačo” pripravimo podlago. Vsa zelišča nasekljamo in zmešamo z oljčnim oljem.

2Testo raztegnemo na pekač, obložen s peki papirjem in ga izdatno namažemo z mešanico olja in začimb. Čebulo narežemo na kolobarje, češnjeve paradižnike in oljke narežemo na četrtine. Vse sestavine razporedimo na podlago za fokačo, pečico predgrejemo na 200°C.

3Pečemo 15-20 minut, pečeno vzamemo iz pečice, robove še premažemo z oljčnim oljem, razrežemo (najlažje s koleščkom za rezanje pizze) in še toplo postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite