Prigrizek ob filmu ali pa kar tako.
Sestavine
- testo za fokačo
- 20 češnjevih paradižnikov
- 1 čebula
- 20 črnih oljk
- 50 ml oljčnega olja
- bazilika
- timijan
- peteršilj
- sol
Postopek
1Po receptu “testo za fokačo” pripravimo podlago. Vsa zelišča nasekljamo in zmešamo z oljčnim oljem.
2Testo raztegnemo na pekač, obložen s peki papirjem in ga izdatno namažemo z mešanico olja in začimb. Čebulo narežemo na kolobarje, češnjeve paradižnike in oljke narežemo na četrtine. Vse sestavine razporedimo na podlago za fokačo, pečico predgrejemo na 200°C.
3Pečemo 15-20 minut, pečeno vzamemo iz pečice, robove še premažemo z oljčnim oljem, razrežemo (najlažje s koleščkom za rezanje pizze) in še toplo postrežemo.