Dušene bučke

Znam svetuje

Odlična priloga k mesnim jedem, če pa dodamo še malo začimb in paradižnikove omake, je polivka za testenine pripravljena.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo, čebulo in česen nasekljamo. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, dodamo čebulo in popražimo, da se razpusti. Dodamo česen, premešamo in popražimo toliko, da zadiši in na koncu dodamo bučke.

2Bučke na hitro prepražimo, solimo in popramo po okusu, zalijemo z malo vode, približno pol deci, samo toliko, da se nam bučke ne bodo prijemale na dno, pokrijemo in podušimo, da se nekoliko zmehčajo. Dušimo samo par minut in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite