Sladka in slana, zdrava in okusna, ta topla solata je kot nalašč za zimske dni.
Sestavine
- 1 kilogram brstičnega ohrovta
- 2 kisli jabolki
- 3 žlice masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 1/2 čajne žličke nasekljanega svežega rožmarina
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 150 g orehov
- sol
- poper
Postopek
1Brstični ohrovt narežemo na polovice, večje pa na četrtine. Jabolka narežemo na tanke rezine.
2V večji ponvi segrejemo dve žlici masla in 2 žlici oljčnega olja. Vanjo damo narezane brstičke in na zmernem ognju dušimo 5-6 minut. Občasno premešamo. Dodamo še narezana jabolka, sol, poper in rožmarin in med mešanjem kuhamo še nekje 5 minut, da se sestavine zmehčajo.
3Medtem pripravimo še orehe. Orehe grobo nasekljamo. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Dodamo še orehe in mešamo približno minuto. Odstranimo z ognja.
4Brstični ohrovt in jabolka umaknemo z ognja in pustimo minuto, da se malo ohladijo.
5Na servirni krožnik položimo brstični ohrovt in solato in okrasimo s kandiranimi orehi. Postrežemo toplo ali hladno.
Nasvet
6Solati lahko dodamo feta sir ali, še bolje, popečeno panceto in dobili bomo popoln obrok.