Solata z brstičnim ohrovtom, jabolki in kandiranimi orehi

Znam svetuje

Sladka in slana, zdrava in okusna, ta topla solata je kot nalašč za zimske dni.

Sestavine

  • 1 kilogram brstičnega ohrovta
  • 2 kisli jabolki
  • 3 žlice masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 čajne žličke nasekljanega svežega rožmarina
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 150 g orehov
  • sol
  • poper

Postopek

1Brstični ohrovt narežemo na polovice, večje pa na četrtine. Jabolka narežemo na tanke rezine.

2V večji ponvi segrejemo dve žlici masla in 2 žlici oljčnega olja. Vanjo damo narezane brstičke in na zmernem ognju dušimo 5-6 minut. Občasno premešamo. Dodamo še narezana jabolka, sol, poper in rožmarin in med mešanjem kuhamo še nekje 5 minut, da se sestavine zmehčajo.

3Medtem pripravimo še orehe. Orehe grobo nasekljamo. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Dodamo še orehe in mešamo približno minuto. Odstranimo z ognja.

4Brstični ohrovt in jabolka umaknemo z ognja in pustimo minuto, da se malo ohladijo.

5Na servirni krožnik položimo brstični ohrovt in solato in okrasimo s kandiranimi orehi. Postrežemo toplo ali hladno.

Nasvet

6Solati lahko dodamo feta sir ali, še bolje, popečeno panceto in dobili bomo popoln obrok.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite