Vloženi feferoni

Znam svetuje

Vloženi feferoni, ki jih lahko pripravite doma. Pikantni vloženi feferoni v kisu bodo popestrili vaše jedi.

Sestavine za vložene feferone

  • 250 g feferonov
  • 250 ml jabolčnega kisa
  • 250 ml vode
  • 2 žlički soli
  • 2 žlički sladkorja
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička koriandra
  • 1 žlička gorčičnih semen

Postopek

1Feferone temeljito operite in jih natočite v stekleno kozarček.

2V loncu zmešajte jabolčni kis, vodo, sol in sladkor. Zavrite to mešanico.

3Medtem, ko se tekočina segreva, na drobno nasekljajte česen in ga dodajte k feferonom v kozarčku. Prav tako dodajte koriander in gorčična semena.

4Ko tekočina zavre, jo previdno prelijte čez feferone v kozarčku.

5Zaprite kozarček s pokrovom in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.

6Ko se vloženi feferoni ohladijo, jih shranite v hladilniku. Počakajte vsaj 24 ur, preden jih uporabite, da se okusi prepojijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite