Vloženi feferoni, ki jih lahko pripravite doma. Pikantni vloženi feferoni v kisu bodo popestrili vaše jedi.
Sestavine za vložene feferone
- 250 g feferonov
- 250 ml jabolčnega kisa
- 250 ml vode
- 2 žlički soli
- 2 žlički sladkorja
- 3 stroki česna
- 1 žlička koriandra
- 1 žlička gorčičnih semen
Postopek
1Feferone temeljito operite in jih natočite v stekleno kozarček.
2V loncu zmešajte jabolčni kis, vodo, sol in sladkor. Zavrite to mešanico.
3Medtem, ko se tekočina segreva, na drobno nasekljajte česen in ga dodajte k feferonom v kozarčku. Prav tako dodajte koriander in gorčična semena.
4Ko tekočina zavre, jo previdno prelijte čez feferone v kozarčku.
5Zaprite kozarček s pokrovom in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.
6Ko se vloženi feferoni ohladijo, jih shranite v hladilniku. Počakajte vsaj 24 ur, preden jih uporabite, da se okusi prepojijo.