Sirup iz fragole brez kuhanja

Znam svetuje

Odličen sirup iz fragole.

Sestavine

  • 3 kg fragole
  • 2 l vode
  • 2,5 kg sladkorja
  • 100 g citronke

Priprava

1Vodo prekuhamo in ohladimo. V večjo posodo damo jagode grozdja, ki jim očistimo peclje. S tlačilko za pire jih dobro pomečkamo, prelijemo s prekuhano vodo, dodamo citronsko kislino, premešamo, pokrijemo in pustimo stati en dan.

2Fragola ima kar debelo kožo in velike peške, zato naslednji dan dobljeno kašo najprej precedimo. Uporabimo večje sito in si pomagamo tako, da z roko mešamo kašo in iztisnemo čim več soka. Na liter dobljenega soka primešamo 0,5 kg (lahko tudi manj) sladkorja. Sladkor mešamo, dokler se čisto ne stopi.

3Sirup nalijemo v čiste in sterilizirane steklenice, dobro zapremo in shranimo v hladilniku. Ker soka ne kuhamo, ohrani vse vitamine, lahko nam pa tudi zavre, zato ga kar hitro porabimo. Če nimamo fragole, lahko uporabimo katero koli rdeče grozdje, čeprav ima fragola poseben okus in vonj, ki ga težko nadomestimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite