Iščete preprost recept za ribezov sirup brez kuhanja? Pripravite okusen domač ribezov sirup iz svežega ribeza v le nekaj korakih – brez kuhanja in konzervansov!
Sestavine za ribezov sirup brez kuhanja
- 1 kg svežega rdečega ribeza
- 500 g sladkorja
- 1 žlica limoninega soka (po želji)
- 1 l hladne vode
Postopek
1Sveže rdeče ribezove jagode sperite pod hladno vodo in jih dobro osušite. Odstranite vse peclje.
2Ribez stresite v blender ali mešalnik in jih zmiksajte v gladko zmes.
3Zmes ribeza precedite skozi fino cedilo ali gazo, da odstranite koščice in lupinice. Zajete tekočine naj bo približno 700–800 ml.
4V ribezov sok postopoma vmešajte sladkor in mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi. Če želite bolj osvežilno različico, dodajte še limonin sok.
5Dodajte hladno vodo in dobro premešajte, da dobite sirup želene gostote. Po potrebi lahko dodate še več vode ali sladkorja, odvisno od okusa.
6Ribezov sirup prelijte v čiste steklenice in ga hranite v hladilniku. Uporabite v nekaj tednih za najboljši okus.