Liker iz bazilike

Znam svetuje

Bazilika je glavna sestavina tradicionalnega genoveลกkega pesta in ne sme manjkati v klasiฤni paradiลพnikovi omaki, saj jo obogati z aromatiฤnim pridihom. Morda ne veste, da lahko iz nje naredite ฤudovit liker, ki je kot nalaลกฤ za izboljลกanje prebave.

Izberite mesnate, sijoฤe, neobdelane liste in jih pustite, da se vpijejo v sladki sirup, ravno toliko, da sprostijo prijeten smaragdno zeleni odtenek in moฤan vonj.

Ko ga preizkusite, bo liker iz bazilike postal pijaฤa, ki jo boste vedno hranili v shrambi.

Sestavine za liker iz bazilike

  • 50 g bazilike
  • 250 ml alkohola 90ยฐ
  • 150 g vode
  • 200 g sladkorja
  • lupina neลกkropljene pomaranฤe

Postopek

1ฤŒe ลพelimo pripraviti liker iz bazilike, liste bazilike najprej neลพno operemo in posuลกimo ter damo v posodo s pokrovom. Pokrijemo jih z alkoholom, posodo zapremo in pustimo, da se macerira vsaj 20 dni v temnem, hladnem prostoru, kjer ni dostopa sonฤni svetlobi.

2Sledi izdelava sirupa. Zavremo vodo in sladkor ter meลกamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma raztopi. Sirup ohladimo.

3Ohlajeni sirup prilijemo k baziliki in posodo pustimo ลกe 20 dni v temnem in hladnem prostoru.

4Po treh tednih liker precedimo, prelijemo v steklenico in shranimo v hladilniku.

Nasveti

ฤŒe ลพelimo bolj aromatiฤen liker, skupaj z listi bazilike namakamo tudi lupinico neลกkropljene pomaranฤe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite