S tem preprostim receptom boste ustvarili okusen domač pelinkovec, ki bo navdušil vaše goste. Pelinkovec je tradicionalna zeliščna pijača, ki jo lahko uživate ob različnih priložnostih. Prepričajte se, da ste uporabili visokokakovostne sestavine, da dosežete najboljši okus.
Sestavine za domač pelinkovec
- 1 steklenica visokokakovostne vodke (0,7 l)
- 10-15 svežih pelinovih listov
- 1 žlička posušenih pelinovih cvetov
- 1 žlička posušenih korenin angelike
- 1 žlička posušenih korenin koromača
- 1 žlička posušenih korenin koriandra
- 1 žlička posušenih korenin ingverja
- 2-3 klinčki
- 1 košček pomarančne lupine
- 1 košček limonine lupine
- 1 žlička medu (po želji za slajši okus)
- 1 steklen kozarec s tesnilnim pokrovom
Postopek
1Operite pelinove liste in jih nato posušite s kuhinjskim papirjem.
2V steklenem kozarcu združite posušene pelinove cvetove, korenine angelike, koromača, koriandra, ingverja, klinčke ter koščka pomarančne in limonine lupine.
3Prelijte vse sestavine s steklenico visokokakovostne vodke. Če želite, dodajte žličko medu za slajši okus.
4Zaprite kozarec s tesnilnim pokrovom in dobro pretresite, da se vse sestavine dobro premešajo.
5Postavite kozarec na hladno in temno mesto ter ga pustite, da se infuzira 2-4 tedne. Občasno kozarec pretresite.
6Po 2-4 tednih, pelinkovec precedite skozi fino cedilo v steklenico za shranjevanje. Postrezite ohlajeno kot aperitiv ali pa uporabite za pripravo koktajlov.