Dobro pripravljen file kovača polepša kulinarično izkušnjo.
Sestavine
- file kovača (300 g)
- olivno olje
- sok limone
- peteršilj
- nekaj strokov česna
- brezglutenska moka
Postopek
1Očiščenega kovača operemo pod tekočo vodo in ga do suhega obrišemo s papirnato brisačko. Nato ga premažemo z mešanico olivnega olja, limoninega soka ter narezanega česna in peteršilja.
2Ribo nato pustimo malo počivati (vsaj pol ure), da se prepoji z okusi začimbne mešanice. Z začimbno mešanico namažemo tudi notranjost.
3Potem z ribe z roko odstranimo začimbe in jo malo pomokamo. Ponev segrejemo in namažemo z malo olja, ki prenaša visoke temperature ter v njej pečemo kovača skupaj približno 20 minut. Najprej minuto na vsaki strani, nato pa izmenično po približno 4 do 5 minut na vsaki strani.
4Postrežemo ga s tržaško omako.