Morske kozice se odlično ujamejo z žafranovo omako, ki morskemu okusu prida še malo medene grenkobe azijske kulinarike.
Sestavine za morske kozice v žafranovi omaki
- 1 kg morskih kozic
- poper
- 2 dl suhega belega vina
- 1,5 dl ribje osnove
- 1,5 polnomastne smetane
- 4 žlice ohlajenega masla
- 1/2 žlice stolčenega žafrana
Postopek
1Na vroči ponvi razpustimo maslo in popečemo morske kozice na vsaki strani po dve minuti. Vzamemo jih iz ponve in preložimo na krožnik, kjer naj počakajo.
2V isto ponev zlijemo smetano in dodajamo maslo po koščkih ter pazimo, da ne zavre. Dodamo vino in ribjo osnovo, posolimo in popopramo. Na koncu vmešamo žafran, nakar damo kozice nazaj v ponev ter dobro premešamo.
3Jed serviramo toplo ter jo okrasimo s peteršiljem.