Losos v ponvi

Morda vas zanima

- Oglas -

S pripravo lososa v ponvi je težko zgrešiti, le izsušiti ga ne smemo. Losos v ponvi po tem receptu je skorajda osnova peke lososa v ponvi. Ponev najprej dobro segrejemo, šele potem dodamo oljčno olje, po njem posujemo grobo morsko sol in na njo damo lososa ter ga še malo posolimo – naj se mu koža dotika ponve. Lososa ne obračamo, le opazujemo, kako se spreminja barva mesa. Ko spodnja polovica fileja spremeni barvo, je losos pripravljen.

Sestavine za lososa v ponvi

  • 700 g lososovega fileja s kožo
  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • groba morska sol
  • 3 ščepce soli
  • 3 ščepce sveže mletega popra

Postopek

1File lososa operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Morebitne majhne koščice odstranimo s pinceto. File razrežemo na štiri približno enako velike kose. Kose lososa rahlo začinimo s soljo.

2Na srednje močnem ognju dobro segrejemo ponev. V segreto ponev vlijemo olje, nato pa v ponev položimo kose lososa. Brez premikanja in obračanja jih pečemo, dokler samo zgornja polovica ostane rožnata.

3Lososa postrežemo, začinimo s sveže mletim poprom in ponudimo še toplega.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -