Brancin v soli

Znam svetuje

Najboljše je pogosto najbolj enostavno: ko brancina zakopljemo v sol in spečemo, dobimo sočno, ravno prav začinjeno ribo, ki jo lahko postrežemo še tako zahtevnim gostom – beri otrokom.

Sestavine

  • 1,5 kg težek brancin – približno
  • 1 bio limona narezana na kolobarje
  • šopek peteršilja
  • 3 kg grobe morske soli

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200°C. Očiščenega brancina dobro operemo, odznotraj in odzunaj. Posušimo s papirnato brisačo.

2V trebušno votlino razporedimo limonine kolobarje in peteršilj.

3Na dovolj velik pladenj nasujemo centimeter soli . Nanjo položimo ribo in jo pokrijemo s preostalo soljo. Rep in gklava lahko izpod soli.

4Pladenj postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo počivati še 10 minut. V času počitka se riba še naprej kuha.

5Sol umaknemo z ribe, kožo odstranimo. Brancina lahko postrežemo celega ali ga očistimo od kosti in postrežemo samo fileje. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite