Nekaj za Veliko noč, kar ne sme manjkati na mizi. Velikonočni nadev z jajci bo prepričal še tako zahtevne gurmane.
Sestavine za velikonočni nadev z jajci
- 300 g prekajenega mesa
- sol
- poper
- 8 jajc
- 3 žemljice
- 200 ml goveje juhe
- šopek peteršilja
- 10 g drobnjaka
- 6 jajc
- žlička paprike mlete
- ščepec muškatnega oreščka
- maslo za pekač
Postopek
1Meso kuhamo v slani vodi 90 minut (do mehkega). Nato ga ohladimo. Hladno meso narežemo na kocke in postavimo v skledo.
2Jajca (8 komadov) trdo skuhamo. Po kuhanju jih ohladimo in olupimo.
3Žemlje narežemo na kocke in dodamo k mesu. Nato vse zalijemo z juho. Peteršilj in drobnjak nasekljamo.
4Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake dodamo v skledo in iz beljakov stepemo čvrst sneg. Nato začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom ter premešamo.
5Pekač namažemo s polovico masla, ga napolnimo s polovico nadeva, dodamo kuhana jajca (lahko jih narežemo na polovice) in nato še preostanek nadeva.