Velikonočni nadev z jajci

Znam svetuje

Nekaj za Veliko noč, kar ne sme manjkati na mizi. Velikonočni nadev z jajci bo prepričal še tako zahtevne gurmane.

Sestavine za velikonočni nadev z jajci

  • 300 g prekajenega mesa
  • sol
  • poper
  • 8 jajc
  • 3 žemljice
  • 200 ml goveje juhe
  • šopek peteršilja
  • 10 g drobnjaka
  • 6 jajc
  • žlička paprike mlete
  • ščepec muškatnega oreščka
  • maslo za pekač

Postopek

1Meso kuhamo v slani vodi 90 minut (do mehkega). Nato ga ohladimo. Hladno meso narežemo na kocke in postavimo v skledo.

2Jajca (8 komadov) trdo skuhamo. Po kuhanju jih ohladimo in olupimo.

3Žemlje narežemo na kocke in dodamo k mesu. Nato vse zalijemo z juho. Peteršilj in drobnjak nasekljamo.

4Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake dodamo v skledo in iz beljakov stepemo čvrst sneg. Nato začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom ter premešamo.

5Pekač namažemo s polovico masla, ga napolnimo s polovico nadeva, dodamo kuhana jajca (lahko jih narežemo na polovice) in nato še preostanek nadeva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite