Vampi po tržaško

Morda vas zanima

- Oglas -

Ali jih obožuješ, ali pač ne. Mi jih.

Sestavine

  • 10 dag kuhanih vampov
  • 2 žlici olja
  • 15 dag suhe slanine
  • čebula
  • strok česna
  • 1 jušna žlica paradižnikove mezge
  • 2 jušni žlici kruhovih drobtin
  • 1 čajna žlica mlete paprike
  • sol
  • poper
  • lovorjev list
  • peteršilj
  • parmezan

Postopek

1Kuhane vampe zrežemo na rezance. Na olju prepražimo slanino, drobno narezano čebulo in drobtine. Še šreden to zarumeni, dodamo paradižnikovo mezgo, narezane vampe, popražimo ter počasi prilivamo juho.

2Dodamo peteršilj, česen, majaron, solimo, popramo, potresemo s papriko in prilijemo nekaj kapljic kisa ali vina. Kuhamo jih približno 1 uro.

3Vampi morajo biti dovolj gosti. Pred serviranjem jih potresemo s parmezanom.

Prejšnji članekBalkanski lonec
Naslednji članekFižolov pire s krompirjem (matevž)
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -