Svinjska pečenka s česnom in kumino

Znam svetuje

Svinjska pečenka s česnom in kumino je ravno prav sočnega in slastnega okusa, da se topi v ustih.

Sestavine

  • 1 kg svinjine
  • 3 dag maščobe
  • sol
  • nekaj strokov česna
  • čebula
  • kumina

Postopek

1Kos svinjine dobro natremo s soljo in strtim česnom, potresemo s kumino, oblijemo z maščobo in ga v ogreti pečici prve pol ure pečemo na 220°C, potem pa temperaturo znižamo na 170°C. Pečemo približno 1 uro in pol (odvisno od pečice).

2Med pečenjem kos svinjine večkrat polijemo s sokom, ki ga spusti v pekač. Pečemo le tako dolgo, da je meso pečeno, a še vedno sočno. Omaka te pečenke naj ostane naravna.

3Kot prilogo lahko serviramo pečen krompir, kislo zelje ali pa sezonsko solato.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite