Kakšna odlična simbioza mesa in sezonske zelenjave!
Sestavine
- 1/2 kg manj mastne svinjine
- 7 dag maščobe
- 20 dag paradižnika
- 3 jajca
- 30 dag sveže paprike
- 7 dag čebule
- strok česna
- peteršilj
- nekaj žlic jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
1Meso razrežemo na drobne koščke, lističe ali rezance. Na maščobi prepražimo drobno narezano čebulo in ji, še preden zarumeni, dodamo meso. Solimo, popramo in ko se vse nekoliko popraži, dodamo na krhlje narezano papriko, nekoliko kasneje pa še narezane paradižnike.
2Med dušenjem po potrebi prilivamo jušno osnovo, vendar mora jed ostati gosta. Dodamo peteršilj, tri stepena jajca in pustimo, da zakrknejo. Če se stepenim jajcem doda žlico ali dve kisle smetane, bo jed še boljša.