Perutničke iz pečice nam vzamejo nekaj minut za pripravo, vse ostali pa opravi pečica. Super, ne 🙂
Sestavine za perutničke iz pečice
- 1/2 kg perutničk
- 150 ml oljčnega olja
- 2 stroka česna
- poper
- 1 žlička medu
- 1 žlička sladke paprike
- vejica svežega rožmarina
- ščepec čilija v prahu
- sol
Postopek
1Perutničke operemo in damo v vrečko.
2Pripravimo marinado iz oljčnega olja, vanj damo dva cela stoka česna, poper, žličko medu, rožmarin, papriko v prahu in, če nam je všeč pikantno, še ščepec čilija. Marinado zlijemo v vrečko k perutničkam, vrečko zavežemo in postavimo čez noč v hladilnik.
3Naslednji dan jih posolimo in spečemo na ponvi, v pečici ali na žaru. Pečico predgrejemo na 220°C. Položimo jih v pekač, da se ne dotikajo ena druge, pečemo 20 minut, jih obrnemo in pečemo še 20 minut.
4Z ostrim nožem zarežemo pri kosti, da preverimo, če so pečene. Ne sme biti krvavo. Na žaru jih pečemo 10-15 minut na vsaki strani. Tako pripravljene perutničke bodo super hrustljave. Postrežemo jih s sezonsko solato.