Tatarski biftek ne sme manjkati na praznični mizi. Pripravite ga po odličnem receptu skupaj z nami, pripravo pa začnite dan prej.
Sestavine
- 100 dkg govejega mesa (pljučna ali stegno)
- 1 rumenjak
- 1/2 sesekljane čebule
- 2 drobno sesekljani kumarici
- 1 čajna žlička gorčičnih semen
- 2 čajni žlički kaper
- 3 čajne žličke sesekljanega peteršilja
- 3 slane sardelne filete
- 2 čajni žlički gorčice
- 3 čajne žličke majoneze
- sol
- poper
Priprava
1Meso operemo, popivnamo odvečno vlago, premažemo z nekaj žlicami olja in ga pustimo, da se uleži. Naslednji dan ga narežemo na drobne kocke.
2V multipraktiku zmeljemo vse ostale stvari, nato dodamo meso in vse skupaj še enkrat zmeljemo.
3Preden ga postrežemo, naj biftek počiva vsaj nekaj ur. Zraven bifteka postrežemo popečen kruh z maslom ali masleno kremo.