Odlična kombinacija okusov.
Sestavine
- 1,5 kg mletega mesa
- 1 čebula
- 1 jajce
- 1 dcl belega vina
- malo mletega popra
- ščep soli
- jušna žlica domače vegete (po okusu)
- čajna žlička rdeče mlete paprike
- krušne drobtine
- olje za pekač
- 5 jajc (odvisno od števila mesnih čolničkov)
Priprava
1Vse skupaj zmešamo in napravimo zmes, iz katere oblikujemo 10 cm dolge čolničke, ki jih položimo v naoljen pekač. Če je zmes premalo gosta, si pomagamo z drobtinami. Na sredini vsakega mesnega koščka naredimo z žličko vdolbinico, v katero damo en jajček.
2Pekač položimo v ogreto pečico. Čolničke pečemo ventilacijsko cca 30 minut na 180°C.
3Zraven priložimo krompirček iz pečice, ki smo ga v pekaču pekli hkrati z mesom, in pečeno zelenjavo.