Kunec s suhimi slivami

Znam svetuje

Kunec s suhimi slivami, kuhan v rdeฤem vinu in teleฤji juhi, je jed za prave gurmane.

Sestavine

  • kunec narezan na kose
  • 175 g suhih sliv
  • ลพlica olja
  • 15 g masla
  • 2 ลพlici moke
  • 250 ml rdeฤega vina
  • ลกopek z zeliลกฤi
  • 250 ml juลกne osnove – teleฤje
  • strok ฤesna
  • sol
  • poper
  • peterลกilj

Za kvaลกo iz rdeฤega vina

  • grobo sesekljana ฤebula
  • grobo sesekljan korenฤek
  • poper v zrnu
  • 125 ml rdeฤega vina
  • ลพlica olja

Postopek

1Za kvaลกenje zloลพimo kose kunca, ลกopek zeliลกฤ, sesekljano ฤebulo in korenje v posodo v plasteh. Dodamo poper in zalijemo z vinom in oljem. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za 12-24 ur. Kose mesa vmes obraฤamo.

2Suhe slive prelijemo z vrelo vodo, da se zmehฤajo. Meso vzamemo iz kvaลกe, kvaลกo shranimo. Olje in maslo segrejemo in meso opeฤemo z vseh strani.

3Meso poberemo iz ponve in vanjo damo ฤebulo in korenje iz kvaลกe ter malo popraลพimo, da se zmehฤa. Potresemo z moko in jo prepraลพimo, da porjavi. Primeลกamo kvaลกo, ฤesen, sol in poper in v ponev vrnemo meso.

4Pokrito kuhamo 25 minut. Nato meso preloลพimo, omako precedimo na meso in iztisnemo sok iz zelenjave. Slive dodamo k mesu. Odkrijemo posodo in kuhamo do mehkega.

5Meso in slive zloลพimo na pladenj. Omako, ฤe je potrebno, ลกe pokuhamo, da se zgosti. Po potrebi ลกe zaฤinimo, potresemo s peterลกiljem in postreลพemo.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite