Kunec s suhimi slivami, kuhan v rdeฤem vinu in teleฤji juhi, je jed za prave gurmane.
Sestavine
- kunec narezan na kose
- 175 g suhih sliv
- ลพlica olja
- 15 g masla
- 2 ลพlici moke
- 250 ml rdeฤega vina
- ลกopek z zeliลกฤi
- 250 ml juลกne osnove – teleฤje
- strok ฤesna
- sol
- poper
- peterลกilj
Za kvaลกo iz rdeฤega vina
- grobo sesekljana ฤebula
- grobo sesekljan korenฤek
- poper v zrnu
- 125 ml rdeฤega vina
- ลพlica olja
Postopek
1Za kvaลกenje zloลพimo kose kunca, ลกopek zeliลกฤ, sesekljano ฤebulo in korenje v posodo v plasteh. Dodamo poper in zalijemo z vinom in oljem. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za 12-24 ur. Kose mesa vmes obraฤamo.
2Suhe slive prelijemo z vrelo vodo, da se zmehฤajo. Meso vzamemo iz kvaลกe, kvaลกo shranimo. Olje in maslo segrejemo in meso opeฤemo z vseh strani.
3Meso poberemo iz ponve in vanjo damo ฤebulo in korenje iz kvaลกe ter malo popraลพimo, da se zmehฤa. Potresemo z moko in jo prepraลพimo, da porjavi. Primeลกamo kvaลกo, ฤesen, sol in poper in v ponev vrnemo meso.
4Pokrito kuhamo 25 minut. Nato meso preloลพimo, omako precedimo na meso in iztisnemo sok iz zelenjave. Slive dodamo k mesu. Odkrijemo posodo in kuhamo do mehkega.
5Meso in slive zloลพimo na pladenj. Omako, ฤe je potrebno, ลกe pokuhamo, da se zgosti. Po potrebi ลกe zaฤinimo, potresemo s peterลกiljem in postreลพemo.
[…] Kunec s suhimi slivami […]