Odlično pripravljen zajec je res prava poslastica. Mi smo ga dušili s slanino, še prej pa marinirali v res dobri zmesi začimb.
Sestavine
- 1,5 kg zajčjega mesa
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica brinovih jagod
- 5 rezin slanine
Za marinado
- 1 limona
- 4 žlice oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 vejici rožmarina
- 3 žličke posušenega timijana
- žlička nastrganega muškatnega oreščka
- žlička soli
- poper
Postopek
1Najprej pripravimo marinado. Limono operemo in nastrgamo lupinico za 1 čajno žličko. Nato jo ožamemo. Rožmarin operemo in natrgamo listke, česen olupimo in drobno sesekljamo. V manjšo skledo stresemo vse sestavine za marinado in dobro premešamo.
2Kose zajčjega mesa temeljito operemo in osušimo z brisačkami. Meso dobro natremo z marinado in položimo v večjo skledo, pokrijemo z alu folijo in pustimo v hladilniku vsaj 2 uri. Pred pečenjem meso dobro odcedimo in shranimo marinado.
3Pristavimo globoko ponev in segrejemo olje. Na vročem olju z vseh strani dobro popečemo meso. Segrejemo pečico na 200 stopinj. Pripravimo si večji pekač in razporedimo kose mesa, ki ga potresemo z brinovimi jagodami. Po želji za boljši okus dodamo rezine slanine.
4Meso prelijemo z ostalo marinado. Pekač damo v pečico za eno uro in vsakih 20 minut meso obrnemo.