Dušen zajec z rožmarinom

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlično pripravljen zajec je res prava poslastica. Mi smo ga dušili s slanino, še prej pa marinirali v res dobri zmesi začimb.

Sestavine

  • 1,5 kg zajčjega mesa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica brinovih jagod
  • 5 rezin slanine

Za marinado

  • 1 limona
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 2 vejici rožmarina
  • 3 žličke posušenega timijana
  • žlička nastrganega muškatnega oreščka
  • žlička soli
  • poper

Postopek

1Najprej pripravimo marinado. Limono operemo in nastrgamo lupinico za 1 čajno žličko. Nato jo ožamemo. Rožmarin operemo in natrgamo listke, česen olupimo in drobno sesekljamo. V manjšo skledo stresemo vse sestavine za marinado in dobro premešamo.

2Kose zajčjega mesa temeljito operemo in osušimo z brisačkami. Meso dobro natremo z marinado in položimo v večjo skledo, pokrijemo z alu folijo in pustimo v hladilniku vsaj 2 uri. Pred pečenjem meso dobro odcedimo in shranimo marinado.

3Pristavimo globoko ponev in segrejemo olje. Na vročem olju z vseh strani dobro popečemo meso. Segrejemo pečico na 200 stopinj. Pripravimo si večji pekač in razporedimo kose mesa, ki ga potresemo z brinovimi jagodami. Po želji za boljši okus dodamo rezine slanine.

4Meso prelijemo z ostalo marinado. Pekač damo v pečico za eno uro in vsakih 20 minut meso obrnemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -