Topla solata s piščančjimi jetrci

Znam svetuje

Nasitna, topla solata s piščančjimi jetrci za vse, ki imate radi drobovino in domačo hrano.

Sestavine

  • 250 g zelene solate – endivije
  • 250 g piščančjih jeter
  • sol
  • poper
  • 80 ml olja
  • 125 g narezane mesnate slanine
  • na kocke narezan bel kruh
  • 3 šalotke
  • strok česna
  • žlica sadnega kisa, jabolčni kis
  • žlica svežega drobnjaka

Postopek

1Solato operemo in jo posušimo, damo jo v skledo. Piščančja jetrca narežemo na majhne koščke, posolimo in popopramo.

2V ponvi segrejemo žlico olja in popečemo narezano slanino, ki jo damo k solati. Na ostali maščobi popečemo kocke kruha in jih dodamo k solati.

3Preostalo olje zlijemo v ponev in na vročem ognju na hitro 2-3 minute popečemo jetrca. Z maščobo vred jih damo na solato in narahlo premešamo.

4V ponvi podušimo šalotke in česen, prilijemo kis in vse skupaj podušimo do polovice tekočine. Topel preliv zamešamo v solato, da se listi zmehčajo. Po solati posipamo drobnjak in takoj postrežemo.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite