Iščete popoln recept za hitre, okusne in hrustljave tortilje s kremasto piščančjo sredico? Na pravem mestu ste! Ta recept je idealen za družinsko kosilo, večer s prijatelji ali preprosto, kadar želite nekaj posebnega.
S preprosto pripravo in bogatim okusom bo navdušil prav vse ljubitelje tortilj. Preberite, kako pripraviti popolne hrustljave tortilje s kremastim piščancem in poskrbite za gurmanski užitek doma!
Sestavine za hrustljave tortilje s kremastim piščancem
- 4 tortilje
- 2 piščančja fileja (narezana na manjše kose)
- 200 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 rdeča paprika (drobno sesekljana)
- 1 strok česna (drobno sesekljan)
- sol
- poper
- čili
- paprika v prahu
- 100 g naribanega sira (npr. mozzarella ali cheddar)
- koruzni kosmiči (zdrobljeni za paniranje)
- 2 jajci (za paniranje)
- moka (za paniranje)
- olje za cvrtje
- limeta (za serviranje)
Postopek
1Na malo olja popražite piščančje koščke, dokler ne postanejo zlato rjavi. Dodajte česen in rdečo papriko ter pražite še 2–3 minute. Primešajte kremni sir in smetano za kuhanje ter pustite, da se zmes zgosti. Dodajte nariban sir in začinite po okusu (sol, poper, čili, paprika v prahu). Odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi.
2Na vsako tortiljo dodajte nekaj žlic pripravljenega nadeva. Tortilje tesno zvijte, da nadev ne izteka.
3Vsako tortiljo najprej povaljajte v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in na koncu še v zdrobljenih koruznih kosmičih.
4Tortilje cvrite na zmernem ognju v ponvi z malo olja, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Če želite bolj zdravo možnost, jih pecite v pečici pri 200 °C približno 15 minut.
5Postrezite tople tortilje s krhlji limete in po želji z omako (npr. jogurtovo omako ali salso).