Goveji golaž

Morda vas zanima

- Oglas -

Da bo goveji golaž res pravega okusa, sočen in mehak, ga moramo kuhati dolgo in počasi.

Sestavine

  • 500 g govedine ali junetine (bočnik, vratovina, stegno)
  • 300 g čebule
  • 4 žlice olja
  • sol
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička sladke rdeče paprike
  • 5 žlic paradižnikove mezge
  • lovorov list

Postopek

1Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo oprano in na kose narezano meso ter ga dušimo približno 15 minut, da lepo zakrkne.

2Nato solimo, dodamo lovorov list in pustimo, da se meso duši v lastnem soku, kar traja približno 1 uro. Pokrito dušimo na zmernem ognju in vmes večkrat premešamo.

3Nato dodamo moko, papriko, paradižnikovo mezgo in malo premešamo. V posodo vlijemo samo toliko vrele vode, da je meso pokrito in vse skupaj kuhamo v pokriti posodi še vsaj eno uro.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi