Gratinirane testenine z mletim mesom in s sirom

Znam svetuje

Za dobre jedi si je včasih treba vzeti več časa.

Sestavine

Testenine

  • 500 g testenin
  • 350 g mletega mesa (mešano govedina in svinjina)
  • 1 velika čebula
  • 50 g gavde
  • olje
  • sol
  • beli poper v zrnu

Bešamel

  • 3 dl mleka
  • 3 dl smetane za kuhanje
  • 50 g gavde
  • 30 g masla
  • 2 žlici moke
  • sol
  • beli poper v zrnu

Postopek

1Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Pristavimo vodo. V ponvi segrejemo olje, na katerem popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo mleto meso in ga prepražimo, da spremeni barvo. Sir drobno naribamo. Ko voda zavre, jo posolimo in nato vanjo stresemo testenine, ki jih kuhamo toliko časa kot piše na škatli.

Bešamel

2V ponvi razpustimo maslo, na katerem med mešanjem prepražimo moko. Pazimo, da se moka ne obarva. Prilijemo hladno mleko in tekočino med konstantnim mešanjem z metlico. Počakamo, da zavre. Ko zavre, prilijemo smetano in polovico naribanega sira. Odstavimo in začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

3Pečico segrejemo na 220°C. Testenine odcedimo in zmešamo s prepraženim mesom. Mešanico stresemo v višji ognjevaren pekač. Prelijemo jih z bešamelom. Z žličko omogočimo, da se omaka razporedi med testenine z mesom, pri čemer pazimo, da nekaj omake prekriva testenine in meso. Potresemo s preostalim naribanim sirom in postavimo v segreto pečico, da se jed po vrhu lepo zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite