Džuveč z mesom

Morda vas zanima

- Oglas -

Džuveč riž imamo načeloma za prilogo. Džuveč z mesom pa je lahko odlična samostojna jed.

Sestavine za Džuveč z mesom

  • 500 g svinjine
  • 3 zelene paprike
  • 5 srednjih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 250 – 300 g riža
  • 1dl tekoče kisle smetane
  • olje
  • sol
  • 3 stroki česna

Postopek

1V loncu zavremo vodo in cca 20 sekund blanširamo paradižnik. Paradižnik odcedimo, olupimo in narežemo na manjše kose. Če imamo težave z želodčno kislino je dobro, da paradižniku odstranimo semena.

2Čebulo in česen drobno nasekljamo, prepražimo in dodamo meso. Meso na visokem ognju na hitro popečemo, da ne izpusti preveč vode.

3Papriki odstranimo semena in jo narežemo na široke rezance. Ogrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.

4V pekač damo plast mesa, ki ga posujemo z rižem, paradižnikom in papriko. Plasti ponavljamo do vrha ( kot pri lazanji ).

5Vse skupaj prelijemo z vodo, ki smo ji dodali sol, malo olja in smetano. Pečemo na ogreti pečici od 35 do 45 minut.

Prejšnji članekRuska solata
Naslednji članekPravo italijansko testo za pizzo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi