Džuveč z mesom

Znam svetuje

Džuveč je odlična priloga, običajno rižu, zato pa je džuveč z mesom odlična samostojna jed.

Sestavine

  • 500 g svinjine
  • 3 zelene paprike
  • 5 srednjih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 250-300 g riža
  • 1 dcl tekoče kisle smetane
  • olje
  • sol
  • 3 stroki česna

Postopek

1V loncu zavremo vodo in cca. 20 sekund blanširamo paradižnik. Paradižnik odcedimo, olupimo in narežemo na manjše kose. Če imamo težave z želodčno kislino, je dobro, da paradižniku odstranimo semena.

2Čebulo in česen drobno nasekljamo, prepražimo in dodamo meso. Meso na visokem ognju na hitro popečemo, da ne izpusti preveč vode.

3Papriki odstranimo semena in jo narežemo na široke rezance. Ogrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.

4V pekač damo plast mesa, ki ga posujemo z rižem, paradižnikom in papriko. Plasti ponavljamo do vrha (kot pri lazanji).

5Vse skupaj prelijemo z vodo, ki smo ji dodali sol, malo olja in smetano. Pečemo v ogreti pečici od 35 do 45 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite