Domači piščančji marinirani kebab iz pečice

Morda vas zanima

- Oglas -

Domači piščančji marinirani kebab iz pečice je bolj preprosta različica kebaba, jedi, ki izvira iz Bližnjega Vzhoda in se izvirno pripravlja z jagnjetino – takšen kebab se imenuje doner kebab. Kebab je dejansko pečeno meso in pomeni katero koli vrsto hrane, ki se pripravlja na grilu oziroma žaru, kar pa ni ovira, da ga ne bi pripravili tudi doma v ponvi. Meso v kebabu je najpogosteje kombinacija jagnjetine in govedine, medtem ko je piščančja varianta veliko lažja za prebavo.

Koščke mesa, tudi piščanca mariniramo nekaj ur, najbolje čez noč, nakar jih popečemo. Lahko jih nanizamo na palčko ali koščke samo zložimo v, na primer, arabski pita kruh ter dodamo preliv in zelenjavo. Lahko pa piščančje meso zmeljemo in ga na nabodalu oblikujemo v podolgovat čevapčič ter spečemo, kar se imenuje lula kebab.

Kebab nas bo nasitil kot polnovreden obrok, dobro se ujema z tortiljo, pita kruhom, s humusom ali rižem, dovolj pa mu je tudi, če je samostojen v družbi fine omake. Dodajte mu česen, sesekljano čebulo, papriko, koriander, kumino, baziliko, peteršilj, origano, poper ali čili ter uživajte v njegovi sočnosti.

Sestavine za domači piščančji marinirani kebab iz pečice

  • 4 piščančje krače
  • 1 jogurt
  • sok 1/2 limone
  • oljčno olje
  • 1 žlica paradižnikove omake
  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica sladke paprike
  • suh čili
  • ščepec cimeta
  • po žličko kumine in origana
  • sol, poper
  • koprc

Postopek

1Pripravimo marinado. Čebulo in česen drobno nasekljamo. V posodi ju pomešamo s 4 žlicami jogurta, limoninim sokom, oljem, mezgo, papriko, čilijem, cimetom, kumino in origanom. Marinado še solimo in popramo.

2Piščanca operemo in narežemo na tanjše rezine. Namočimo ga v marinado in pustimo v njej vsaj čez noč. Najbolje je, ko se marinira 24 ur.

3Ko je mariniranje končano, se pripravimo na peko. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Koščke piščanca zložimo na peki papir ali alu folijo, ki jo damo na rešetko v pečici. Ko se je pečica segrela, vanjo damo rešetko s kosi piščanca. V 5 minutah bi morali biti pečeni. Meso lahko pražimo tudi v ponvi, kjer bo prav tako hitro spečeno.

4Pripravimo omako. Česen drobno sesekljamo, primešamo mu jogurt, koprc, limonin sok in olje. Posolimo in popramo po okusu.

5Ko meso postrežemo, mu dodamo nekaj listov zelene solate, paradižćnik in kumare, malo feta sira ter 2 do 3 žlice omake.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad