Napolitanska pizza (margherita)

Znam svetuje

Janko je bil navdušen nad pravimi napolitanskimi picami. Rad jih je pekel, še rajši jedel, vendar je dolgo časa iskal pravo paradižnikovo mezgo, ki bi bila kvalitetna in sladkega okusa. Ker je na tržišču ni našel, se je odločil, da jo bo pridelal sam. Mladenič se je izobrazil o kmetijstvu, najel kmetijsko zemljišče in posadil svoje prve San Marzano paradižnike.

Ta posebna vrsta paradižnikov, znana po svoji bogati in sladki aromi, je idealna za pripravo avtentične napolitanske pizze. V tem receptu bomo združili Jankovo strast do pic in njegov trud pri pridelavi najboljše paradižnikove omake, da boste lahko uživali v popolni napolitanski pici kar doma.

Sestavine za napolitansko pizzo (margherita)

Testo

  • 1000 g moke (tip 00)
  • 700 ml hladne vode
  • 16 g soli
  • 4 g pivskega kvasa

Nadev

  • 180 g paradižnikove mezge Istrijanko
  • 100 g mocarele
  • sol
  • sveža bazilika
  • oljčno olje

Postopek

1V hladni vodi raztopimo sol, dodamo kvas in ga dobro premešamo. Počasi dodajamo moko, mešamo ter zamesimo voljno testo. Testo položimo v rahlo pomokano posodo in ga pustimo počivati v hladilniku od 12 do 24 ur.

2Pekač premažemo z oljčnim oljem, testo vzamemo iz hladilnika in ga raztegnemo z rokami. Pečico segrejemo na vsaj 250 °C. Testo premažemo s paradižnikovo mezgo Istrijanko in po okusu dosolimo.

3Pizzo pečemo v segreti pečici približno 20 minut, dokler testo ni zlato zapečeno. Nato jo vzamemo iz pečice in dodamo svežo baziliko, raztrgano mocarelo in pokapamo z oljčnim oljem.

4Pizzo vrnemo v pečico in pečemo še približno 5 minut, da se mocarela rahlo stopi. Pizzo vzamemo iz pečice in jo postrežemo toplo, da ohranimo svež okus bazilike in mocarele.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite