Domač bel kruh

Znam svetuje

Še vedno je najboljši domač kruh.

Sestavine

  • 500 g moke oz. pripravka, ki vsebuje že vse potrebne sestavine, vključno s kvasnim pripravkom
  • 2 žlici oljčnega olja (lahko tudi sončnično ali repičino olje)
  • 300 ml tople vode

Postopek

1Testo gnetemo okoli 15 minut in pustimo vzhajati. Na pomokani površini testo nekajkrat nežno prepognemo in ga vstavimo v pečico, segreto na 230 °C, in sicer brez ventilacije.

2Po 15 minutah moč pečice znižamo na 200°C in pečemo še približno 30 minut.

3Pri peki kruha, ki se peče brez pokrovke, priporočamo, da ob segrevanju pečice na dno pečice postavite posodo z 2 dcl vode, ker tako kruh dobi vlažnost, skorja kruha pa lepo barvo in hrustljavost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite