Okusen bananin kruh iz ajdove moke, ki razvaja naše brbončice.
Sestavine
- 3 zrele banane
- 2 jajci
- 130 g zmehčanega masla
- 60 g medu
- 140 g ajdove moke
- 70 g bele moke
- 1 pecilni prašek
- šepec soli
- 1/2 žličke cimeta
- 1/2 žličke grenkega kakava v prahu
Postopek
1Banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo. Maslo in sladkor penasto vmešamo z električnim mešalnikom. Med stalnim mešanjem z ročnim mešalnikom dodamo rumenjake in jih dobro vmešamo v zmes.
2Dodamo pretlačene banane, premešamo in med stalnim mešanjem počasi dodajamo moko, ki smo ji vmešali pecilni prašek, cimet, kakav in sol. Vse sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes.
3Beljake stepemo v čvrst sneg in ga z lopatko počasi vmešamo v testo. Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom in vanj prelijemo zmes.
4Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem (zobotrebec mora biti suh) in po potrebi peko podaljšamo.