Karamelizirane banane

Znam svetuje

Karamelizirane banane so okusna poslastica, ki vas bo osvojila s svojo preprostostjo in nepremagljivim okusom. Ta recept prinaša kombinacijo sladkega, kremastega in karameliziranega, ustvarjajoč pravi raj za vaše brbončice.

Karamelizirane banane so odlična izbira za hitro sladico ali posebno priložnost. Priprava tega jedilnika zahteva le nekaj sestavin, rezultat pa je pravi okusni spektakel. Poleg okusa so te banane prava paša za oči s svojo karamelizirano plastjo, ki ščiti mehko, zrelo sadje.

Odkrijte, kako enostavno pripraviti to okusno jed in presenetite svoje goste ali družino. Uživajte v vsakem koraku tega recepta za karamelizirane banane in se pripravite na nepozabno sladko izkušnjo.

Sestavine za karamelizirane banane

  • 2 srednje zreli banani
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
  • ščepec soli

Postopek

1Olupite banane in jih narežite na polovice, na dolge trakove.

2V srednji ponvi stopite maslo na srednji temperaturi. Ko se maslo stopi, dodajte rjavi sladkor, limonin sok in vaniljev ekstrakt. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi in se začne karamelizirati. To bo trajalo približno 2-3 minute.

3Dodajte narezane banane v karamelni preliv in jih nežno premešajte, da se preliv enakomerno razporedi po bananah.

4Kuhajte banane na srednjem ognju 2-3 minute, da se nežno karamelizirajo. Občasno premešajte, vendar bodite previdni, da banane ne razpadejo.

5Ko so banane karamelizirane in postanejo mehke, jih prenesite na krožnik. Po želji jih potresite s ščepcem soli za poudarjanje okusa karamelnega preliva. Postrezite takoj, lahko pa jih tudi postavite na kuglico vaniljevega sladoleda za še bolj okusno sladico.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite