Zelenjavna juha

Znam svetuje

Pozimi večkrat skuhamo jedi na žlico, nekako nam bolj pašejo v mrzlih, kot v vročih dnevih. V zelenjavno juho lahko damo katero koli zelenjavo, kar nam ostaja v hladilniku.

Sestavine za zelenjavno juho

  • 500 g krompirja
  • 300 g korenja
  • 300 g graha
  • 200 g bučk
  • 200 g stročjega fižola
  • 200 g fižola v konzervi
  • 1 velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 stebelna zelena
  • popek peteršilja
  • origano, bazilika
  • sol, poper
  • 30 ml oljčnega olja

Postopek

1Čebulo drobno nasekljamo, jo posolimo in popražimo na oljčnem olju. Ko postekleni, dodamo nasekljan česen in nasekljan peteršilj. Pražimo dve minuti, nato dodamo na koščke narezano zeleno in na kocke narezane bučke in pražimo še nekaj minut.

2Krompir olupimo in narežemo na majhne koščke, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarje, stročji fižol narežemo na manjše kose. Prepraženo zelenjavo zalijemo z litrom in pol vroče vode, stresemo vanjo narezano zelenjavo, začinimo in kuhamo približno pol ure.

3Dodamo še fižol v konzervi, poskusimo, če je dovolj začinjeno, če ne dodamo še začimbe. Če je enolončnica preredka, notri naribamo še en krompir, da se lepo zgosti in kuhamo še 15 minut. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite