Prečiščevalna juha je odlična pomoč na žlico, če je vaše telo polno vode, če vam otekajo noge ali imate težave s prebavili.
Juho jemo pred kosilom in večerjo. V tem času se izogibajmo predelani hrani in jejmo čim več surove zelenjave in rib. Kura s to juho naj traja 3 dni.
Sestavine
- 2 srednja korenja
- 1 steblo zelene
- 1 pest špinače
- 1 srednja rdeča čebula
- 1 velik sladek krompir
- 200 g šampinjonov
- 1 pest belih redkev
- 2 žlici nasekljanega peteršilja (svežega)
- 3 stroki česna
- sol po okusu
Postopek
1Sestavine narežemo na manjše kose, damo v lonec in dolijemo toliko vode, da vse prekrijemo. Vse skupaj zavremo in kuhamo toliko časa, da je krompir mehak.
2Odstavimo z ognja in pustimo, da se malce ohladi.
3Ohlajeno juho s paličnim mešalnikom dobro zmešamo. Če je pregosta, dodamo malo vode. Juho hranimo v hladilniku. Lahko jo uživamo hladno ali pa jo vsakič pogrejemo.