Pecivo, narejeno po receptu stare šole.
Sestavine
- 70 g mehkega masla
- 70 g sladkorja v prahu
- limonin sladkor
- 2 jajci
- 200 g pšeničnega zdroba
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 grški jogurt ( 125 g)
- 40 g mletih lešnikov
- 25 sliv za preliv
Priprava
1Maslo penasto umešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo jajci in limonin sladkor. Pecilni prašek primešamo zdrobu in mešanico počasi vmešamo v jajci. Jogurt zmešamo z mletimi lešniki in mešanico postopoma dodajamo ostalim sestavinam. Dobljeno maso preložimo v pekač, pokrit s peki papirjem. Pečemo 35 minut na 180°C.
2Ko se pecivo peče, pokuhamo slive z nekaj sladkorja, da dobimo strukturo marmelade. Slive še zmiksamo s paličnim mešalnikom in po potrebi dodamo agar agar (rastlinsko želatino), da bo preliv malo bolj kompakten – a ne preveč, ker potrebujemo sočnost.
3Skoraj ohlajeno pecivo prelijemo s slivovim prelivom.