Italijanska kokošja juha

Znam svetuje

Italijanska kokošja juha je juha, ki nam da energijo. Za boljši okus piščančjim prsom dodamo tudi ostale dele piščanca s kostmi vred, saj bomo tako dobili še bolj bogato, aromatično, kolagena polno juho, ki krepi duha in telo. Če nas motijo, lahko po kuhanju kosti tudi odstranimo.

Italijanska kokošja juha in njen okus

Italijanska kokošja juha je nežna in aromatična, s polnimi okusi piščančjega mesa, ki se odlično prepletajo z blago sladko koruzo. Dodatek sladke smetane prinese kremasto teksturo, medtem ko rezanci za juho dodajo dodaten element in lahkotnost.

Začinjena s soljo in poprom, ustvari okusno in prijetno jed, ki osvoji s svojo harmonijo okusov.

Italijanska piščančja juha ima nekaj zdravilnih lastnosti

  1. Podpora imunskemu sistemu: Piščančja juha vsebuje hranila, ki pomagajo okrepiti imunski sistem. Beljakovine iz piščančjega mesa so ključnega pomena za delovanje imunskega sistema.
  2. Lajšanje simptomov prehlada in gripe: Topla juha pomaga pri odmašitvi dihalnih poti in blaženju bolečega grla. Hidracija in hranila v juhi lahko pomagajo pri lajšanju simptomov prehlada ali gripe.
  3. Lahko prebavljiva: Piščančja juha je lahko prebavljiva in pomaga pri lajšanju prebavnih težav, zlasti kadar se počutimo slabo ali nimamo apetita.
  4. Hranljiva: Z dodatkom zelenjave, kot so korenje, čebula in zelišča, postane juha bogata s hranili, vlakninami in antioksidanti.

Če jo hočemo izboljšati, lahko dodamo še nekaj kulinaričnih coprnij:

  1. Dodajanje več zelenjave: Poleg koruze lahko vključite različne zelenjavne sestavine, kot so korenje, gomolji, brokoli ali paradižnik, da obogatite okus in hranilno vrednost juhe.
  2. Uporaba svežih zelišč: Dodajte sveža zelišča, kot so bazilika, timijan, origano ali peteršilj, da okrepite okus juhe in dodate svežino.
  3. Uporaba domače jušne osnove: Pripravite domačo jušno osnovo z uporabo piščančjih kosti, zelenjave in začimb za izboljšanje okusa in kakovosti juhe.
  4. Dodajanje česna in čebule: Poleg čebule lahko dodate tudi nekaj strokov česna za boljši okus in arome.
  5. Uporaba polnozrnatih rezancev: Namesto običajnih rezancev za juho uporabite polnozrnate rezance, ki so bogati s vlakninami.
  6. Vključitev limoninega soka: Dodajte malo limoninega soka za osvežitev okusa in dodaten vitamin C.

Prehranska vrednost italijanske kokošje juhe

Približna prehranska vrednost za en obrok (četrtina recepta):

  • Kalorije: Približno 280-300 kcal
  • Beljakovine: Približno 20-25 g
  • Ogljikovi hidrati: Približno 25-30 g
  • Maščobe: Približno 10-12 g
  • Vlaknine: Približno 3-4 g

Italijanska kokošja juha je zmerno kalorična in bogata z beljakovinami iz piščančjega mesa ter ogljikovimi hidrati iz rezancev, kar predstavlja uravnotežen obrok. Dodatek sladke koruze in sladke smetane prispeva k okusu in teksturi ter dopolnjuje prehransko vrednost z nekaj vlakninami in maščobami.

Sestavine za italijansko kokošjo juho

  • 450 g fileja piščančjih prsi
  • 1,2 l kokošje jušne osnove
  • 150 g sladke smetane
  • 125 g rezancev za juho
  • sol
  • poper
  • 1 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 3 jedilne žlice mleka
  • 175 g sladke koruze iz konzerve

Postopek

1Piščančje meso narežemo na tanke trakove in jih damo v velik lonec. Meso prelijemo z jušno osnovo in smetano. Ko tekočina zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo, da še naprej rahlo vre približno 20 minut.

2Ko je juha kuhana, jo začinimo s soljo in poprom. Sedaj tudi zmešamo jedilni škrob in mleko v gladko zmes in jo vmešamo v juho. Dodamo še koruzo in v juho zakuhamo rezance.

3Juho nalijemo v ogrete jušne skodelice in takoj postrežemo.

Če te zanima …

… kako lahko uporabimo piščančjo juho:

  1. Kot osnovo za druge juhe: Piščančja juha je odlična osnova za pripravo različnih juh, kot so zelenjavna juha, gobova juha, grahova juha itd. Dodajte zelenjavo, testenine ali žita po želji ter začimbe za okusno juho.
  2. Kot omaka za testenine: Zmiksajte piščančjo juho s paradižnikovo mezgo, zelišči in začimbami ter jo uporabite kot omako za testenine.
  3. Za pripravo rižot: Piščančjo juho lahko uporabite za pripravo okusne rižote. Med kuhanjem riža postopoma dodajajte piščančjo juho, da obogatite okus in sočnost riža.
  4. Pri pripravi enolončnic in golažev: Piščančja juha je odlična za pripravo enolončnic in golažev. Dodajte različno zelenjavo, meso, stročnice in začimbe ter skuhajte okusno enolončnico.
  5. Za pripravo riževih jedi: Uporabite piščančjo juho za kuhanje riža pri pripravi pilafa, paelle ali drugih riževih jedi, da jim dodate okus in arome.
  6. Za pripravo quicha: Pri pripravi quicha lahko uporabite piščančjo juho za pripravo nadeva, ki ga boste vnesli v testo skupaj z drugimi sestavinami.
  7. Za kuhanje žit: Uporabite piščančjo juho za kuhanje ječmena, prosa, kus kusa ali drugega žita, da jim dodate okus.
  8. Za pripravo pire juhe: Zmešajte piščančjo juho z zelenjavo in začimbami ter jo spasirajte v gladko pire juho.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite