Korenčkova juha z zdrobom in jajcem ima tudi drugo ime, in sicer milijonska juha. Na nas vpliva izredno blagodejno in je primerna za vse generacije.
Juha je izredno bogata z vitamini A, B1, B2, B3, B6,B9 in C. Vsebuje tudi naslednje minerale: kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij in je bogata s karoteni, ki na več načinov koristijo zdravju, predvsem kot antioksidanti.
Sestavine za milijonsko juho
Postopek
1Korenček operemo in odstranimo morebitne poškodovane dele. Drobno ga nasekljamo ali naribamo na strgalu. V posodi stopimo maslo in prepražimo korenje.
2Ko korenje lepo zadiši in postane drugačne barve, mu dodamo zdrob ter zalijemo z vodo. Vse skupaj zavremo in vmes večkrat premešamo. Pazimo, da juha ne prekipi. Juha naj počasi vre cca. 5 minut.
3Juho solimo in dodamo polovico nasekljanega peteršilja. Jajci v posodi penasto razžvrkljamo (pomagamo si lahko z mešalnikom) ter ju počasi in enakomerno vlivamo v juho, ki vre. Med vlivanjem juho mešamo.
4Juha naj vre le še toliko časa, da jajci zakrkneta. Juho odstavimo, dodamo preostanek peteršilja in postrežemo.