Istrski bobiči – koruzna mineštra

Morda vas zanima

- Oglas -

Istrski bobiči so dlična koruzna mineštra po preverjenem istrskem receptu.

Sestavine

  • suha rebra, kosti ali prekajena krača (pršutova kost)
  • 400 g zrn mlade koruze
  • 250 g rjavega fižola v zrnu
  • 5 strokov česna
  • 500 g krompirja
  • 150 g korenja
  • peteršilj za posip
  • ščepec bazilike
  • žlica rdeče sladke paprike
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1Fižol prejšnji dan namočimo v vodi. Odcedimo ga in kuhamo skupaj z očiščeno in dobro oprano pršutovo kostjo. Slanino narežemo na kose in jo nato z olupljenimi stroki česna dodamo fižolu.

2Ko je fižol na pol kuhan, dodamo še mlado koruzo, nato krompir in korenje, oba narezana na kockice. Ko je vse kuhano, par krompirjev z vilico pretlačimo, da zgostimo tekočino. Nato vzamemo iz lonca pršutovo kost in obrano meso vrnemo v juho.

3Po okusu vse še začinimo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi