Juha iz blitve, lahka in okusna, enostavna za pripravo in odliฤna zelenjavna predjed.
Sestavine
- 500 g blitve
- 5 strokov ฤesna
- 2 ฤebuli
- 8 dl zelenjavne juลกne osnove
- 2 dl sladke smetane
- 1/4 ลพliฤke muลกkatnega oreลกฤka
- 1/2 ลพliฤke belega popra
- 0,3 dl oljฤnega olja
- sol po okusu
Postopek
1Blitvo naprej operemo s hladno vodo. Jo odcedimo in loฤimo trลกe steblo. Steblo nareลพemo na koลกฤke, prav tako nareลพemo liste.
2ฤebulo in ฤesen olupimo in drobno nasekljamo. V veฤjem loncu segrejemo oljฤno olje in na njem pocvremo najprej ฤebulo, ko se ta zmehฤa, pa ลกe ฤesen. Ko ฤesen zadiลกi, dodamo narezana stebla zelene in duลกimo pribliลพno pet minut, da spustijo vodo.
3Zalijemo z juลกno osnovo, dodamo ลกe narezane liste blitve in pokrito kuhamo 15 minut. Ko je blitva kuhana, prilijemo ลกe sladko smetano, popopramo, dodamo muลกkatni oreลกฤek in posolimo po okusu.
4Kuhamo ลกe minutko ali dve in takoj postreลพemo s popeฤenimi kruhovimi kockami.