Francoska rustikalna bageta

Znam svetuje

Doma narejene odliฤna francoska bageta.

Sestavine

Testo

  • 1 kg bele pลกeniฤne moke (tip 500)
  • 500 ml vode
  • 25 g soli
  • 30 g kvasa
  • 20 g masla

Kislo testo

  • 200 g moke
  • 100 ml vode

Sestavine

1Najprej pripravimo kislo testo: v posodi zmeลกamo moko in vodo ter jo pokrijemo s prtiฤkom. Zmes pustimo poฤivati pri sobni temperaturi 12 ur.

2Moko presejemo v skledo. Vanjo nadrobimo kvas ter dodamo sol, maslo in kislo testo. Postopoma prilivamo vodo ter zamesimo gladko in voljno testo. Pustimo ga na pomokani delovni povrลกini, da pri sobni temperaturi poฤiva 30 minut.

3Testo premesimo in razdelimo na 5 delov. Pustimo jih poฤivati ลกe 20 minut.

4Testene dele oblikujemo v bagete in jih zloลพimo med gube pomokanega prta. Bagete pustimo vzhajati, da narastejo za polovico. Vzhajane francoske ลกtruce poloลพimo na pekaฤ in zareลพemo po povrลกini. Peฤemo jih 20 minut pri 240 ยฐC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite